Kezdőlap   Kapcsolat   Gyengénlátóknak

Hírek

Keresés
Előző oldal Következő oldal
Jótékonysági koncert
2012.07.12. 12:38:00
Kedves Barátaim!
 
Eddig csak az újságból ismerhettünk hasonló történeteket, de most egy nyalkai kisfiú, és családja került embert próbáló nehéz helyzetbe.
Néhány kisebb tünet után jött a szörnyű diagnózis: agydaganat. A műtétet sürgősséggel elvégezték Budapesten, amit egy éves kezelés követ, ami szintén a fővárosban kap meg Dominik.
A család teljesítő képességét meghaladja ez a váratlan helyzet, ezért egy nyalkai anyuka kezdeményezésére jótékonysági koncert szerveződött, amit július 15-én rendezünk a nyalkai kultúrházban (jó idő esetén, annak udvarán).
Kérlek Benneteket, amennyiben időtök engedi látogassatok el a rendezvényre, és segítsetek eme nemes kezdeményezés sikerre vitelében.
 
Üdvözlettel:
Balogh Ervin
polgármester
Végéhez közeledik a bakonyszentlászlói Szent László Általános Iskola „Változó szemlélettel” című európai uniós projektje, mely során 150 diák tanulhatott a környezetvédelemről előadások, filmvetítések, csoportfoglalkozások és egy fotóverseny keretében.

Kötelező kamarai regisztráció – régi-új kötelezettség a gazdálkodó szervezeteknek

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás, a Nyugat-dunántúli Operatív Programon (NYDOP) belül meghirdetett „Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” tárgyú pályázatán a „Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán és Veszprémvarsányban” című projektje sikeres pályázat után 299.488.657,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Az elnyert támogatás a Projekt teljes elszámolható költségének 90 százaléka, így az önrész 33.276.518,-Ft, amihez a Kistérségi Társulás az EU Önerő Alapból, sikeres pályázat után 13.310.607.Ft támogatást nyert.
A pályázatok sikerességét segítő Széchenyi Programiroda-hálózat irodája Győrben, a Széchenyi tér és a Liszt Ferenc utca sarkán nyitotta meg kapuit a pályázni szándékozók előtt…
EU Önerő Pályázat
2011.11.29. 13:20:00
Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulása


a "Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán és Veszprémvarsányban" elnevezésű

NYDOP-5.3.1/A-10-2010-0006 számon nyilvántartott beruházás költségeinek

saját forrás kiegészítéséhez

az önkormányzatok és jogi személyiségű társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítése 2011. évi támogatásának rendjéről szóló 15/2011.(IV.22.) ÖM rendelet alapján összesen:


13.310.607 Ft összegű
vissza nem térítendő
"EU Önerő Alap" támogatást nyert

„Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ – Pannonhalma”

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás feladatai közé tartozik a közoktatási, szociális, egészségügyi, belső ellenőrzési, kistérségi ügyintézés korszerűsítési feladatok magasabb szakmai színvonalon történő, összehangoltabb, hatékonyabb megszervezése, ellátása, korszerűsítésre.

A Belügyminisztérium 2006-ban döntést hozott a használaton kívüli épületeiről. A Kormány az egyes kincstári vagyonba tartozó ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásról szóló 2033/2006. (III.7.) számú Korm. határozata lehetővé tette, hogy a Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulása pályázatot nyújthasson be, hogy a Pannonhalma 268/1 hrsz.-ú, Pannonhalma Bajcsy-Zsilinszky u. 25. volt Rendőrség épület megszerzésére. A pályázat sikeres volt, és az ingatlan ingyenesen a Pannonhalma Kistérségi Társulás tulajdonába került. A vagyonátadás az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 109/K § (9) bekezdése alapján és a 2033/2006. (III.7.) számú Kormány határozatában meghatározott kistérségi szolgáltató központ tevékenységi körének ellátása céljából történt.

A Kistérségi Társulás 2009. december 1-én pályázatot nyújtott be Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ létrehozására. A Társulás elképzelését az Irányító hatóság megfelelőnek ítélte, így az Új Széchenyi Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 49.956.062 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz. A Társulás, az évek során felhalmozott megtakarításaiból biztosította az önrészt, mely összesen 12.862.026 Ft, s így megvalósulhatott egy 62.818.088 forintos beruházás.

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének munkája eredményeképp az új Kistérségi Alapszolgáltató Központ épülete 2011. október végére nyerte el új formáját. Az új épületben - a meglévő épület földszintjének felújításával valamint egy új rész hozzáépítésével -, a Kistérségi Társulás szociális ellátó funkciói kerülnek elhelyezésre. A régi épület a maga stílusának megfelelően került felújításra, helyenként átalakításra. Az előtérben egy központi információs tábla mutatja az ideérkezőknek az irodák megközelíthetőségét. Az új előtérből a meglévő épület ügyfélvárójába/közlekedőjébe érkezünk. Az előzetes kistérségi egyeztetéseknek megfelelő irodakialakítással 10 fő munkatárs részére az alábbi funkciók elérhetők: Vezetői iroda, Gyermekjóléti iroda, Családsegítő iroda, Szociális étkeztetés ügyintézése és gazdasági iroda, Házi segítségnyújtás, Interjúszoba, Szerver szoba, mellette raktár és gyereksarok. Az ott dolgozók számára teakonyha, vizesblokk került kialakítása, valamint a mozgáskorlátozottak részére akadálymentes WC. Az új és a meglévő földszinti épületrész akadálymentesen megközelíthető, információs táblákkal és vezetősávval (gyengén látóknak) ellátott. Az új épületszárny közvetlen kapcsolatban van az udvarral és a parkolóval. Az ingatlanon belül, az épület mellett 5 db parkoló épült, ebből 1 db akadálymentes. Az épülethez hátul jelentős zöldfelület csatlakozik.

Pannonhalma Többcélú Kistérség Társulás projektének eredményeképpen az ellátási területen élő, különféle hátrányokkal küzdő családok, gyermekek, idősek ellátási feltételei javulhatnak, biztonságosabbá válhatnak, társadalmi hátrányuk csökkenhet. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés hozzájárul az egyenlő esélyek biztosításához, javulhat életminőségük, erősödhet a szociális háló.

 Ide kattintva érhető el a kistérségi épüelt fotógalériája


Ide kattintva érhető el az átadáskor készült video

Előző oldal Következő oldal
Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán és Veszprémvarsányban

Kistérségi gyermekjóléti és szociális alapszolgáltató központ - Pannonhalma

Kistérségi gyermekjóléti és szociális alapszolgáltató központ - Pannonhalma

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Közelgő események

Fotógaléria